Nagyváradra is befutott az Egy Vérből Vagyunk

Egy Vérből Vagyunk – Ezzel a mottóval indította el az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány azt a jótékonysági futást, amely Kiskőrösről rajtolt 2022. szeptember 20-án, és Koltón ér véget szeptember 25-én. A jótékonysági futásnak több célja is van. A magyarországi településeken véradásra biztatják a polgárokat, és pénzt gyűjtenek Böjte Csaba erdélyi árvaházainak támogatására. A határ innenső oldalán igyekeznek azokat a településeket érinteni, amelyeknek közük van Petőfi Sándorhoz. Székelyhídtól azon a „lelki tanösvényen” futnak majd, amelyet Böjte Csaba szeretne létrehozni, érintve Petőfi és Szendrey Júlia szerelmének több emlékezetes helyszínét is. A futás közben meglátogatják az útba eső árvaházakat, ahová adományokat visznek, míg Koltón egy nagyszabású rendezvényt, élményekkel teli napot szerveznek, ahová számos árvaházból látogatnak el a gyermekek, együtt várva a futók célba érését. 

Gui Angéla, az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány alapítója a jótékonysági futás kiskőrösi rajtjánál tartott sajtótájékoztatón kiemelte: a kezdeményezés az összetartozás üzenetét hirdeti, hiszen magyarnak lenni testben-lélekben-szellemiségben olyan sorsközösség vállalása, amit a határok sem tudnak szétszakítani – fogalmazott.

A magyar-román határt elhagyva Böjte Csaba három gyermekotthonába is befutnak. A nagyszalontai, a nagyváradi és a székelyhídi otthonokat érintik, ahová adományokat is visznek. A nehéz sorsú gyermekek sporteszközök mellett egy-egy új cipőt is kapnak – közölte.

A nagyjából 500 kilométeres futás során számos ponton lehet csatlakozni a futókhoz. A maratonfutók nem a főutakat használják, hanem a mellékutakat, ösvényeket, így futottak Nagyszalontától Nagyváradig.

Nagy József Barna, a Magyar Polgári Egyesület (MPE) elnöke, Biharsályi mellé kerekezett ki, itt várva a futókat, akiket bringával elkísért a nagyváradi célállomásra, a Szent Angéla Gyermekotthonba.

Kiemelt kép: A Szent Angéla Gyermekotthonban. Fotó: https://www.facebook.com/egyverbolvagyunk