Több szakterületen is sikerült tudományos kiadóként akkreditáltatni a Partiumi Keresztény Egyetem kiadóját

A Partium Kiadót tudományos könyvek, jegyzetek, tankönyvek, hazai és nemzetközi konferenciakötetek, szöveggyűjtemények, folyóiratok kiadása céljából hozta létre az egyetem még 2003-ban. A felsoroltak mellett a kiadó egyéb olyan, a partiumi magyar társadalom számára is fontos munkák, kiadványok megjelentetését és kiadását is vállalja – sőt, azokon túlmenően is –, amelyek elsősorban a partiumi magyar művelődés, kultúra terjesztését szolgálják.

„ A tavalyi, 2020-as esztendőről minden lokális és globális megpróbáltatás ellenére és mellett, szerényen, de kétségtelen jóérzéssel mondhatjuk el azt, hogy megáldott minket az Isten. A harmincadik jubileumi esztendőben, a teljes körű akkreditáció, majd a gazdasági-pénzügyi rehabilitálódás után, a Partiumi Keresztény Egyetem egy újabb nagy jelentőségű előrelépést tehetett, immár tudományos téren is. Karácsony előtt ugyanis néhány nappal egy újabb örömhírben lehetett része egyetemünknek. Azt követően, hogy a romániai Tudományos Kutatás Országos Tanácsa (CNCS) ismét kiírta a tudományos folyóiratok és tudományos kiadók akkreditálására vonatkozó felhívást. Egyetemünk sikeresen pályázott, aminek köszönhetően első alkalommal sikerült több szakterületen is tudományos kiadóként akkreditáltatni a Partium Kiadót.“ – olvasható a Dr. Pálfi József rektor által jegyzett közleményben.

A Partium Kiadót tudományos könyvek, jegyzetek, tankönyvek, hazai és nemzetközi konferenciakötetek, szöveggyűjtemények, folyóiratok kiadása céljából hozta létre az egyetem még 2003-ban. A felsoroltak mellett a kiadó egyéb olyan, a partiumi magyar társadalom számára is fontos munkák, kiadványok megjelentetését és kiadását is vállalja – sőt, azokon túlmenően is –, amelyek elsősorban a partiumi magyar művelődés, kultúra terjesztését szolgálják. A kiadó gondozásában megjelenő címek hűen tükrözik az egyetemünkön zajló tudományos élet különböző szakterületeit: nyelv és irodalom, filozófia, pszichológia, teológia, szociológia, kulturális tanulmányok, kommunikációs tudományok, neveléstudomány, közgazdaságtudomány, zene és művészetek témakörben.