Új szállodája lesz Nagyváradnak

A Bihar Megyei Tanács tavaly december 21-én aláírta a tendert megnyerő céggel, a CONSTRUCȚII ERBAȘU Rt.-vel, a szállodaépítésre szánt nagyváradi telek koncessziós szerződését.  A 3.981 négyzetméteres nagyságú terület a Bihar Megyei Tanács tulajdonában van. A telek a város központi részén található a Körösvidéki Múzeum és a leendő Multifunkcionális Kulturális Központ közelében. Ez utóbbiban kulturális és szabadidős tevékenységeket fognak szervezni. 

A 1280 négyzetméteres alapterületű, hét emeletes szálloda építése teljes egészében magánbefektetés. Az épületben legtöbb 266 személyt tudnak majd elszállásolni. Összesen 112 szoba lesz, ebből négy lakosztály, és négy szobát a mozgássérültek számára alakítanak ki. A hotelben étterem, bár is helyet kap majd, két konferenciateremet alakítanak ki, és lesz egy edzőterem is. A szálloda mellett bekötőutat létesítenek a járművek és a gyalogosok számára, valamint 18 férőhelyes parkolót és zöldövezetet is kialakítanak. 

A szálloda öt percnyi sétára van Nagyvárad központjától, a múzeum, a leendő kulturális központ és a megépítendő stadion szomszédságában található. Az elkövetkezendő időszakban ez az övezet, kulturális, oktatási és sportközponttá alakul, ugyanis ezen a három területen hajtanak majd végre beruházásokat.  Ez egy megfelelő helyszín, figyelembe véve a turisták számának növekedését és az ott szervezendő tevékenységeket”, jelentette ki Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke.