2022 máj 28
Emil, Csanád napja van
 

Újra bringás reggeli várja a debrecenieket

Május 17-én a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezeteivel és partnereivel az ország 50 pontján, köztük Debrecenben várja a kerékpárosokat bringás reggelivel vagy uzsonnával.

2022-ben immár 13. éve szervezi meg a Magyar Kerékpárosklub a Bringázz a munkába! kampányhoz csatlakozó Bringás reggelit és uzsonnát, aminek apropóján a kerékpárral közlekedőket vendégelik meg friss péksüteménnyel, üdítővel, édességgel, gyümölccsel.

Az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló Bringázz a munkába! szemléletformáló kampány a “Közelíts másképp!” – üzenetét népszerűsíti az egész országban. A Magyar Kerékpárosklub a kerékpározással kapcsolatos főbb tévhitek eloszlatását tűzte ki célul az idei Bringázz a munkába! kampányban, és igyekszik minél több embert arra ösztönözni, hogy a kerékpárt válassza a hétköznapi közlekedéshez.

A május 17-re időzített bringás reggeli a kerékpározással kapcsolatos azon tévhit eloszlatására is alkalmat nyújt, ami úgy szól, hogy „Nem lehet bringával dolgozni járni”, de ez természetesen nem igaz. Olyannyira nem, hogy az első bringás reggeli óta eltelt 13 évben összesen 150-160 000 ezer alkalommal fordult meg kerékpárral dolgozni, iskolába, egyéb okból útra kelő ember a reggeliző pontokon, vagyis legalább ennyiszer cáfolták a fenti tévhitet. Kerékpárral munkába járni nem csak lehet, hanem érdemes is, május 17-én a reggelik és uzsonnák miatt, a többi napon pedig azért, mert bringával járni gyors, olcsó, egészséges, klíma- és városbarát és nem utolsósorban jobb kedvre derít.

Ebben az évben Debrecenben a Magyar Kerékpárosklub Debrecen Főtérén rendezett központi eseményen túl az EDC Debrecen koordinálásával összesen 14 cég és a Polgármesteri Hivatal szervez saját munkavállalói számára bringás reggelit és/vagy uzsonnát. Ezzel egy eddig példa nélkül álló megmozdulásnak és társadalmi felelősségvállalásnak lehetünk szemtanúi.

A Magyar Kerékpárosklub „Bringás reggeli” mozgalmához eddig csatlakozott cégek Debrecenben:
DataExpert Deutsche Telekom IT Solutions HU Debrecen városa Diehl Aviation Hungary EDC Debrecen Envirosense Hungary Ltd. EPAM Debrecen Krones NI OptiMonk Shoprenter Szinorg Universal Zrt. Teva Magyarországon Transcosmos Hungary Magyar Kerékpárosklub Magyar Kerékpárosklub Debrecen
Lehet, hogy egy kép erről: térkép
 

 A május 17-ei Bringás reggelik és uzsonnák időpontjait, helyszíneit a Bringázz a munkába! Facebook oldalán vagy az alábbi Bringás reggeli az ország 50 pontján esemény linken keresztül találják az érdeklődők:

https://www.facebook.com/events/1815778241962234

A debreceni megmozdulásról pedig az alábbi linken olvashatunk bővebben:

https://www.facebook.com/events/3144735639108307