Újra Érmellék ízei és termékei vásár Nagyváradon

Ismét hamisítatlan vásári hangulat részesei lehetnek azok a nagyváradiak, akik május 14-15-én, vagyis szombat és vasárnap 10.00 – 19.00 óra között kilátogatnak az egykori Nagyvásártérre (ma December 1 park). 

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete és Hegyközi Gazdák Egyesülete szervezésében megvalósuló „Érmellék ízei és termékei” vásársorozat újabb állomásán a már megszokott gazdag és minőségi választék várja az érdeklődőket, akik ezúttal is különféle mézek, mézeskalácsok, natúr szörpök és lekvárok, sajtféleségek, ékszerek, dekorációs termékek, népi ruhák, korondi kerámiák, natúr szappanok és kozmetikumok, levendula termékek, friss zöldségek és gyümölcsök valamint különböző virághagymák közül válogathatnak.

Az eseményen négy megye több tájegységének termelői lesznek jelen, így az érdeklődők Bihar, Szatmár, Kolozs és Hargita megye őstermelőinek valamint kézműves mestereinek egyedi termékeit vásárolhatják meg.

A szervezők ezúttal is fontosnak tartják a helyi termékek népszerűsítését, nem csupán azért, mert ezzel a régió kistermelőit segítik a külföldi termékbehozatallal szemben, de azért is, mert az itthon készült élelmiszerféleségek sokkal ízletesebb és egészségesebbek a sorozatban gyártott ipari élelmiszertermékekkel szemben. Ugyanakkor az sem elhanyagolandó tényező, hogy nem a külföldi behozatalt támogatja pénzével a vásárló, hanem a kistermelők portékáit, biokészítményeit pártfogolja, részesíti előnybe, hozza versenyképesebb helyzetbe a multikkal szemben.

A börze ezúttal is a Búzavirág védjegye alatt zajlik.