Viharkárok Debrecenben

Csütörtökön az esti órákban Debrecen belvárosát, és főleg a város nyugati részét jéggel és erős széllel érkező vihar sújtotta.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata csaknem 40 helyszínről kapott lakossági bejelentést, többek között a Tócóskert több utcája, a Dózsa-Füredi csomópont, a Mester utca, a Thomas Mann utca, a Petőfi tér és a Piac utca is érintett volt.

Lakossági jelzések, illetve a DKV Zrt. értesítései alapján az önkormányzat munkatársai több helyszínen szerveztek meg azonnali intézkedéseket.

A jégverés és a heves széllökések jelentős mennyiségű növényi hulladékot – faleveleket, ágakat – juttattak a víznyelőkbe, így ezeken a helyszíneken gyakran alakult ki vízállás. Az esti óráktól kezdve 3 csatornatisztító gép jelenleg is végzi ezen dugulások felszámolását. Reggel 6 órától a DEKERT Nonprofit Kft. 42 munkatársa is segíti a főbb gyűjtőutak, lakótelepek, kertvárosi területek tisztítását, míg a belvárosban 50 fő bevonásával, a Nagyerdőn pedig 15 fő koordinálásával zajlanak a munkálatok.

A Katasztrófavédelem több helyszínre kivonult a vihart követően. Ágleszakadások és egyéb károk elhárítását végezték, megszüntették a balesetveszélyes helyzeteket. Ezekről a helyszínekről a DEKERT Nonprofit Kft. munkatársai folyamatosan szállítják el a levágott ágakat.

A helyreállítási munkálatokat az önkormányzat a hétvége folyamán is folyamatosan végzi, kérik a debreceniek együttműködését és türelmét!

Fotó:Elakadt autó utasát viszi karjaiban egy tűzoltó az esővízzel elöntött Salétrom utcában Debrecenben. MTI/Czeglédi Zsolt

videó: időkép.hu