A nagyváradi magyar gyerekekhez is eljött a Mikulás

Közel százötven gyerek várta együtt a Mikulást december 6-án Nagyváradon, a Fan Ice cukrászdában. A közös éneklés, versmondás, játék, a sok finom sütemény és végül a várva várt nagyszakállú megérkezése mesés délutánt varázsolt a kicsiknek. Az Ovisuli Egyesület hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Mikulás-délutánt, melyen az egyesület által nemrég meghirdetett rajzverseny hivatalos díjátadójára is sor került.

A “lappföldi” Mikulás (Herman Ferenc színművész) örömmel tett eleget az Ovisuli Egyesület meghívásának,  és december 6-án délután, annak rendje és módja szerint meg is érkezett a nagyváradi Fan Ice cukrászdába. A nagy-szakállút kellemes, családias hangulatban várták a gyerekek és az őket elkísérő szülők. A 34-es óvoda két óvónője, Kun Orsolya és Pál Hajnalka kreatív programokkal, kézműves foglalkozással szórakoztatta a kicsiket, míg Ludescher Gabriella, a cukrászda tulajdonosa különleges süteményekkel készült az eseményre.

A Mikulás-napi rajzverseny hivatalos díjátadójára is sor került, a gyerekek közös fényképet készíthettek a Mikulással, és Pető Dalma önkormányzati képviselő, egyesületi elnök, valamint Ludescher Gabriella jóvoltából – természetesen valamennyien ajándékot is kaptak.

A rajzverseny díjazottjai

Idén először hirdetett Mikulás-napi rajzversenyt az Ovisuli Egyesület és a Fan Ice cukrászda. A versenyre összesen 63 rajz érkezett, Nagyváradról, Érmihályfalváról, Székelyhídról, Biharszentjánosról, Élesdről, Csokalyról, de még Aranyosgyéresről is.

Az „Aprónép” 4-6 éves kategória nyertese: Nagy Rozália, aki 4 éves és 11 hónapos, a Biharpüspöki óvodába jár – rajza 402 like-ot kapott. Nyereménye egy 100 lej értékű könyv vásárlási utalvány, amelyet a nagyváradi Dávid Könyvesboltban lehet levásárolni. A dίj felajánlója az Ovisuli Egyesület.

A „Manó” 6-8 éves kategória nyertese: Kuzsma Kitti-Andrea, aki 6 éves és a 11-es Általános Iskola tanulója – rajza 320 like-ot kapott. Nyereménye egy 100 lej értékű ajándékutalvány, amely tartalmaz egy családi meghívást a Fan Ice cukrászdába. A dίj felajánlója Ludescher Gabriella vállalkozó, a cukrászda tulajdonosa.

A „Törpe” 8-10 éves kategória nyertese: Lunczer Dániel, aki 9 éves és az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskolába jár – rajza 599 like-ot kapott. Az ő nyereménye egy családi fürdőzés a nagyváradi Nymphaea Aquaparkban, amely Pető Dalma önkormányzati képviselő felajánlása.

Tekintettel arra, hogy a „Törpe” 8-10 éves kategóriában a nyertes rajz mellett még két olyan rajz is volt, amelyik sok like-ot kapott, két különdíjat osztottak ki.

Különdíjat nyertek : Sallay Dániel, aki 10 éves, és a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumba jár, rajza 506 like-ot kapott és Nagy Csilla, aki 10 éves, aranyosgyéresi, rajza 472 like-ot kapott. A két különdíj felajánlója Szabó József megyemenedzser, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke. A dίj egyenkénti értéke 50 lej, amelyet a Kökövics sütődében lehet levásárolni (Primăriei / Teleki utca 45. szám).

Fotók: facebook.com/ovisuli/