Megkezdődtek a Névtelen csillag próbái

Megkezdődtek a Névtelen csillag próbái a Csokonai Színházban. A román drámaíró, Mihail Sebastianromantikus komédiáját a teátrum művészeti vezetője, Ilja Bocsarnikovsz állítja színpadra.

Egy kis városkában hihetetlen dolog történik: a vasútállomáson megáll egy vonat, ami korábban ezen a helyen sohasem állt meg. Ez a jelentéktelennek tűnő esemény megváltoztatja az egész város  és a város legnagyobb álmodozója életét is. A darab egyik főhőse a szórakozott zenetanár, a másik pedig a kisvárosba hirtelen érkező nagyvilági dáma.

A Névtelen csillag hősei nem akarnak kitörni a vidéki városból, inkább arról álmodoznak, miközben a vidéki törvényszerűségek határozzák meg az életüket, hogy megváltoztatják a várost. Ilja Bocsarnikovsz szerint épp attól izgalmas ez a vígjáték, mert a rengeteg komikus pillanatot mély tartalom szövi át.

A darab főbb szerepeiben Csata Zsoltot, Hajdu Imeldát és Mercs Jánost láthatja a közönség. A produkció bemutatója szeptember 9-én lesz a Csokonai Fórum Latinovits Termében.

Az előadás szerepel a Csikos Sándor és a Mercs János ajánlásával induló bérletekben, amelyek már kaphatók a Csokonai Színház jegypénztárában (4025 Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky u. 1.), illetve a jegy.csokonaiszinhaz.hu oldalon.

 

Az olvasópróba fotóit Molnár Péter készítette.