Színházi járat indul a nyáron Nagyváradról Debrecenbe

Ezen a nyáron már a nagyváradi nézők is ott lehetnek Debrecenben, a Nagyerdei Szabadtéri Játékok nagy közönségsikernek örvendő kilenc előadásán. Hírportálunk szerzett belépőjegyeket, és húszszemélyes luxusbuszt indít minden előadásra. Így Ön, kedves olvasónk, mindössze egy e-mail üzenettel, vagy telefonhívással részese lehet a parádés szereposztású musicalek, fergeteges vígjátékok nyújtotta színházi élményeknek.

Nincs már akadálya annak, hogy a nagyváradi színházrajongók megnézzék Debrecenben a nyári szabadtéri évad, június – júliusban műsorra tűzött előadásait. Portálunk együttműködést alakított ki a Nagyerdei Szabadtéri Játékok szervezőjével, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, így minden előadásra lefoglalt húsz, a nézőtér középrészére szóló belépőjegyet a nagyváradi nézők számára. Az utazást pedig egy nagyváradi személyszállító cég húszszemélyes, légkondicionált, bőrüléses autóbusza biztosítja.

Aki látni szeretné valamelyik előadást, annak nem kell mást tennie, mint e-mailben vagy telefonon jelzi, melyik előadásra szeretne velünk jönni, és a nagyváradi Netprint irodájában befizeti a részvételi díjat (Ady Endre utca, 2. szám). Mivel nagy az érdeklődés, a jegyek száma pedig korlátozott, érdemes mielőbb biztosítani a helyet a kiválasztott előadásra. A részvételi díj a belépőjegyek árát és az utazási, valamint a szervezési költségeket is tartalmazza. A részvételi díj előadásonként, a belépőjegyek árának arányában, 165 és 200 lej között változik. Aki mind a kilenc előadást szeretné látni, 1500 lejes, kedvezményes áron, bérletet válthat.

A nyári évad programját, az előadások dátumát portálunk főoldalának baloldali sávjában lévő hirdetésre kattintva találják. A produkciókról részletesen tájékozódhatnak, ha a főoldalának jobb sávjában futó hirdetésekre kattintanak. De itt is eláruljuk, hogy valamennyi produkció a nyári hangulathoz illő szórakoztató műfajokba tartozik. Köztük négy különleges zenés előadást is láthat a néző: a Brodway legsikeresebb musicaljeit, mint a Chicago, vagy az Őrült nők ketrece, nem kell bemutatni. Fábri Zoltán ikonikus filmjének színpadi adaptációja a Körhinta is sok zenét, táncot ígér, akárcsak a debreceni Légy jó mindhalálig, amely a Csokonay Színház, és a Kodály Kórus közreműködésével született, és igazi családi élményt ígér. A klasszikus vígjátékok szereposztása garanciát jelent arra, hogy kacagásban nem lesz hiány.

Az előadások főszerepeiben olyan közkedvelt sztárszínészeket láthatunk, mint Stohl András, Szente Vajk, Gálvölgyi János, Szervét Tibor, Gubás Gabi, Pindroch Csaba,Vásáry André, Bánsági Ildikó, Lukács Sándor, Fesztbaum Béla és még sokan mások. Vidnyánszki Attila, Alföldi Róbert, Cseke Péter rendezéseinek a híre pedig már Nagyváradra is eljutott.

Az előadások színhelye, a Szabadtéri Színpad hatalmas erdei fenyők és kocsányos tölgyóriások között 1950-ben, a Nagyerdő egyik legszebb részén épült fel. Avató ünnepségén, 1950. június 10-én Kodály Zoltán Székelyfonó című daljátékát a szerző jelenlétében, Csenki Imre rendezésében mutatták be, melynek díszletét ? egy stilizált székely szőttest és székely-kaput ábrázoló színpadképet ? Menyhárt József festőművész tervezte.

Az azóta eltelt évtizedekben a Nagyerdei Szabadtéri Színpad szerves részévé vált a debreceniek kulturális életének. Nyári programsorozata, a Nagyerdei Szabadtéri Játékok minden év május 1-jétől szeptember 30-áig ível, mely az előadó-művészeti műfajok gazdag tárházából évente több mint negyven kulturális programot ? színházi előadásokat, komoly- és könnyűzenei koncerteket, családi és kertmozi-programokat ? kínál a régió lakosai és vendégei számára.

A színházi estéket úgy szerveztük meg, hogy minél komfortosabb legyen a nagyváradi nézők számára. A tömegközlekedéssel és taxival jól megközelíthető nagyváradi Nagyállomás előtti parkolóból indulunk, délután fél hétkor. Légkondicionált, bőrüléses kisbusszal utazunk Debrecenbe, ahol helyi idő szerint várhatóan 19,30 órakor, a Nagyerdei Szabadtéri Színház közelében parkolunk. A 20,00 órai kapunyitásig lesz idő egy kávéra, üdítőre, az előadások 20,30-kor kezdődnek és 100-150 percig tartanak. Az előadás után, a közelben várakozó buszra szállunk, és egy óra múlva megérkezünk Nagyváradra, az állomás előtti parkolóba.

Reméljük, hogy a ?színházi járatot? is jól fogadja majd a nagyváradi közönség, és ?menetrend szerint közlekedik majd?. Ezáltal újabb programmal bővül a két testvérváros közötti kulturális együttműködés, amely legalább olyan sikeres lesz, mint a Modem Impressziók kiállítására szervezett tárlatlátogatásaink voltak, amelyeken több mint 500 nagyváradi vett részt, vagy a debreceni Agora tudományos élményközpontba és a Déri Múzeumba, szinte heti rendszerességgel látogató nagyváradi iskoláscsoportok kirándulásai.

A táblázatok a képre kattintva nagyíthatók