Bár péntek délután két órára hirdették meg a kapunyitást, azok, akik a kezdés időpontját komolyan vették, jobbára csak a fesztiválon részt vevő éttermek készülődését, és a sülni éppen csak odatett debreceni páros kolbászokat nézegethették. Aztán lassan-lassan üzemelni kezdtek a konyhák, és ha nem is működött minden, azért a kitartó éhesek belekóstolhattak Debrecen legjobb éttermeinek kínálatába.
Amit megkóstol(hat)tunk
A Keszegsütő finom haltepertője ropogós friss kenyérrel remek indításnak bizonyult (600 Ft. 10 dg), a Krúdy étterem csülkös pacalja tökéletes (burgonyafánkkal, kenyérrel, salátával és fél liter limonádéval 3200 forint), a Fráter tanya vargányás szarvas sültjéről (2000 Ft.) pedig bátran állíthatjuk, hogy az egyszerű papírtányér elszégyellte magát alatta.
A street-food kínálatot sajnos másfél órai téblábolás, várakozás után sem tudtuk megízlelni. Szomjunkat olthattuk volna házi jellegű limonádékkal is, de szénsavas, üveges üdítő mellett döntöttünk (1 liter 1400 Ft.). Sajnos az ital nem csak drága, de meleg volt, mert a hűtőszekrény még nem üzemelt. A rendezvény iránti lelkesedésünket azért kicsit lehűtötte. Ennek ellenére a fesztivált ajánljuk mindenkinek, hiszen remek alkalom arra, hogy a város étterem-kínálatával megismerkedjünk.