Szeptember 18-án délelőtt újra Egyháztáji vásárt rendeznek a belvárosi Leány utcán. Az első őszi vásáron a helyi termelők és kézművesek termékei mellett újdonsággal is készülnek a szervezők: látványfőzést is tartanak, így hagyományos pásztorételt is vásárolhatnak a résztvevők.
Idén áprilisban indult újra helyi összefogásnak köszönhetően az Egyháztáji vásárok sorozata Debrecenben. A Magyar Református Szeretetszolgálat Egyháztáji programjának célja, hogy haszonelvű kereskedelmi közvetítés nélkül összekapcsolja az egyházhoz kötődő vidéki kistermelőket és a városi fogyasztókat. Minden hónap harmadik szombatján a belváros szívében, a Leány utca 2. belső udvarán találkozhatunk a kiváló termékekkel.
A szeptember 18-i Egyháztáji vásáron többek között kenyeret, füstölt árukat, sajtokat, chiliket, szörpöket, kézműves csokoládét, lekvárokat és mézet is találnak a vásárlók a termelők portékái között, de az élelmiszerek mellett például kézműves szappanok közül is szerepelnek a kínálatban.
A szombati Egyháztáji vásárra ráadásul újdonsággal is készülnek a szervezők: a Balmaz Tészta jóvoltából látványfőzést kísérhetnek figyelemmel a vendégek, melynek keretében a hagyományos pásztorétel, a slambuc elkészítésének mikéntjét ismerhetik és ízlelhetik meg az érdeklődők.
Szeptember 18-án 8 órától 11:30-ig nyílik lehetőség a helyi termelők portékáinak vásárlására a Leány utcán. A szombati vásáron kívül idén még október 16-án és november 20-án tartanak Egyháztáji vásárt a belvárosban.