Megkóstoltuk a gigalecsót Esztáron – A főzőverseny Aranybogrács-díját a Paptamási Négyes kapta

Úgy jártunk szombaton Esztáron, mint a mesebeli Gombóc Artúr. Ha megkérdezték volna tőlünk, melyik lecsót szerettük a legjobban, habozás nélkül rávágtuk volna: a nagyüstből kimért gigalecsót; a Bihar megyéből érkezett Paptamási négyes – Tibor, Béla, Sándor és Csaba – “otthoni” lecsóját; a Hortobágyról jött halas lecsót; a tarka paprikáktól színpompásat és a sokparadicsomost; azt, amelyikhez előre sütötték ki a gyönyörűséges szalonnataréjt és azt, amelyikbe csak félidőben került bele a hús. Egyszóval minden olyan lecsót, amit csak meg lehetett kóstolni. De a Lecsófesztivál nem csak ízlelőbimbóinkra hatott, különleges helyszíneinek egyike például kifejezetten rémes volt.

Idén Benke Laci bácsi fizikailag sajnos már nem lehetett velünk, de derűs emlékét a fesztivál több pontján is megidézték. A fesztivál helyszínei idén is izgalmasak, részletgazdagok voltak, köszönhetően a debreceni Kós Károly Művészeti Szakgimnázium tanulóinak és tanárainak. Az ő munkájukat dicsérte a Rémségek udvara, a Moulin Rouge hangulatát idéző Apuka megőrző, a Chill Garden, vagy a két helyszínt összekötő E-StarGate. Bármerre is járt az ember, a mintegy öt hektáron elterülő rendezvényhelyszínek mindegyikén talált valami meghökkentő, nevettető vagy éppen elgondolkodtató, különleges dekorációs elemet. Ez különbözteti meg markánsan az esztári fesztivált a régió többi rendezvényétől. Úgy, hogy közben minden megvan, ami kell: enni- és innivaló, zene és buli – egészen vasárnap hajnalig.

FRISSÍTÉS: A fesztiválon megrendezett főzőversenyen Paptamási csapata – Gáspár Béla, Jenei Sándor, Gáspár Csaba és Varga Tibor lecsója lett a legjobb, így először az Esztári lecsófesztivál történetében most először nyert Bihar megyei csapat.

A Paptamási Négyes negyven csapat közül bizonyult a legjobbnak. Hagyományos lecsót készítettek, bio alapanyagokból, mert mint mondták, a jó lecsó titka a megfelelő, minőségi alapanyag és az, hogy szívvel-lélekkel készítsd. 

A fiúk harmadik alkalommal vettek részt a főzőversenyen, 2016-ban Benke Laci bácsi különdíját vihették el, most pedig végre megszerezték az áhított Aranybográcsot.